Reizen is een van de meest opwindende ervaringen die je kunt hebben. Of je nu op zakenreis gaat of op vakantie, je wilt je reis zo aangenaam mogelijk maken. Er zijn veel gadgets die je daarbij kunnen helpen. Van draagbare opladers tot slimme bagageweegschalen, er zijn talloze gadgets op de markt die je reis een stuk gemakkelijker en plezieriger kunnen maken. Maar hoe selecteer je de leukste en handigste gadgets voor op reis?

Tips voor het kiezen van de leukste en handigste gadgets voor op reis

Dit zijn de zes tips die je kunt toepassen om de leukste en handigste gadgets mee te nemen op reis:

 1. Doe onderzoek: doe onderzoek voordat je een gadget koopt. Lees recensies en kijk naar video’s om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt.
 2. Kies veelzijdige gadgets: kies gadgets die meerdere functies hebben. Bijvoorbeeld, een draagbare oplader die ook kan dienen als zaklamp of een reisstekker die je kunt gebruiken in meerdere landen.
 3. Overweeg de grootte en het gewicht: kies gadgets die niet te groot of te zwaar zijn, omdat ze anders te veel ruimte innemen in je bagage. Ga op zoek naar compacte en lichtgewicht opties.
 4. Check de batterijduur: zorg ervoor dat de gadgets die je koopt een lange batterijduur hebben, zodat je niet zonder stroom komt te zitten tijdens je reis.
 5. Kies duurzame gadgets: kies gadgets die tegen een stootje kunnen en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat ze kapot gaan tijdens je reis.
 6. Ga voor gadgets die passen bij jouw reis: bedenk welke gadgets het meest relevant zijn voor jouw reis. Als je bijvoorbeeld van plan bent om veel te wandelen, is een draagbare waterfilter een handige gadget om mee te nemen.

Handigste en leukste gadgets voor op reis

Nog enkele tips voor de handigste en leukste gadgets wanneer je reist:

 1. Draagbare oplader: een draagbare oplader is een must-have voor elke reiziger. Je kunt er je telefoon, tablet en andere apparaten mee opladen als je onderweg bent.
 2. Slimme bagageweegschaal: een slimme bagageweegschaal is handig om te voorkomen dat je overgewicht betaalt voor je bagage. Zo voorkom je onaangename verrassingen op de luchthaven.
 3. Reisstekker: een reisstekker is essentieel als je naar een land reist waar de stopcontacten anders zijn dan thuis. Kies een stekker die geschikt is voor meerdere landen om het nog handiger te maken.
 4. Waterdichte telefoonhoes: een waterdichte telefoonhoes is handig als je van plan bent om te gaan zwemmen, snorkelen of zelfs kajakken tijdens je reis. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je telefoon nat wordt.
 5. Noise-cancelling koptelefoon: een noise-cancelling koptelefoon is handig voor lange vluchten of treinreizen. Zo kun je je afsluiten van de omgevingsgeluiden en genieten van je favoriete muziek, audioboeken of podcasts zonder afgeleid te worden.
 6. Universele reisadapter: een universele reisadapter is handig als je naar meerdere landen reist. Met een universele reisadapter kun je je apparaten opladen en gebruiken in verschillende landen zonder je zorgen te maken over verschillende soorten stopcontacten.

Wat je beter niet kunt meenemen op reis

Hoewel er veel handige gadgets zijn die je reis kunnen verbeteren, zijn er ook een paar die je beter thuis kunt laten. Een voorbeeld hiervan is een drone. Hoewel een drone mooie beelden vanuit de lucht kan maken, kan het gebruik ervan in sommige landen illegaal zijn. Bovendien kunnen drones ook overlast veroorzaken voor andere reizigers en kunnen ze onbedoeld de privacy van anderen schenden.

Het selecteren van de leukste en handigste gadgets voor op reis kan een uitdaging zijn. Echter, als je de juiste gadgets kiest, wordt je reis een stuk comfortabeler en leuker. Door te kijken naar veelzijdige gadgets, duurzame kwaliteit, batterijduur, grootte en gewicht, en je reisbehoeften, kun je de beste gadgets selecteren voor je volgende reis. Vergeet niet om te investeren in een draagbare oplader, slimme bagageweegschaal, reisstekker, waterdichte telefoonhoes, noise-cancelling koptelefoon en een universele reisadapter om je reis nog aangenamer te maken.

En onthoud, als het gaat om gadgets voor op reis, is het beter om het simpel te houden en eventuele risicovolle gadgets thuis te laten.